CNC Frezen

Een kernactiviteit van Smolders Verspaning in Riethoven is CNC frezen. Wij hebben ruime ervaring in het verspanen van exotische materialen. Daardoor kunnen we u perfect adviseren en de meest nauwkeurige precisieonderdelen vervaardigen. Binnen Smolders hebben we een werkmethode opgezet om de zaken in één keer goed te doen. Hierbij zijn we altijd bezig met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken. Om deze redenen kunnen wij u verzekeren dat wij bekwaam te werk gaan bij al uw opdrachten gerelateerd aan CNC frezen.

Voor het frezen beschikken wij over verschillende machines. Elke machine is gespecialiseerd in een bepaald proces van frezen. Zo beschikken we 2 verticale CNC bewerkingscentra die bijna alle producten kunnen bewerken. De conventionele machines gebruiken we vooral wanneer het om een prototype of enkel stuks gaat. De CNC machines programmeren we met ons CAD/CAM-systeem Condacam. Het uitgangspunt bij Smolders Verspaning is maximale flexibiliteit en productiviteit van enkel stuks of prototype tot seriematige productie. Voor producten waarvoor een korte doorlooptijd cruciaal is creëren we door deze werkwijze flexibiliteit waarbij niet zelden gedurende de weekenden geproduceerd wordt.

CNC Frezen - Smolders Verspaning

Capaciteit

 • CNC bewerkingscentrum Kondia
  met pallettafel gereedschapwisselaar met 18 stuks gereedschappen
  gekoppeld aan het CAD/CAM programma Tensor
  Besturing Heidenhain 426
  X= 600mm
  Y= 380mm
 • CNC bewerkingscentrum Maho  500
  gekoppeld aan het CAD/CAM programma Tensor
  Besturing Heidenhain
  X= 500mm
  Y= 350mm
 • Bewerkingscentrum Kondia CM1500
  met 4
  e as en 18 stuks gereedschappen in wisselaar
  X= 1400mm

  Y= 380mm

Toepassingen

Smolders Verspaning produceert onderdelen en halffabricaten voor diverse markten. We leveren zowel aan eindklanten als aan systeemleveranciers en toeleveranciers.